خام گیاهخواری؛ رژیم غذایی طبیعی انسان – بخش دوم
در بخش اول این مقاله، به دلایل مبنی بر گیاهخوار بودن انسان اشاره شد. همچنین گفته شد که بهترین اغذیه برای انسان، انواع میوهها هستند. در این بخش به جزئیات بیشتری در خصوص مصرف میوهجات و خام گیاهخواری پرداخته شده است.*
میوه؛ بهترین اغذیه طبیعی برای انسان
میوهها با ظاهر، طعم و خواص عالیشان از نظر خوراکی از بهترین و سالمترین منابع غذایی برای ما به شمار میروند. غریزه و ذائقه طبیعی انسان، بیش از هر غذایی به میوهجات علاقمند است. نوزادان که هنوز ذائقهشان با پخت پز، افزودن ادویهجات و سایر روشهای مصنوعی تغییر نکرده است، بیشترین تمایل را به مصرف میوهجات دارند. احتمالاً شاهد بودهاید که بسیاری از کودکان هنگامی که والدینشان برای اولین بار سعی در خوراندن غذای پخته به انها دارند، از خود مقاومت نشان میدهند.
گوشت؛ چرا آن را خام نمیخوریم؟
مصرف گوشت خام برای انسان ممکن نیست. علاوه بر عدم توانایی ما در جویدن گوشت خام، معدهٔ ما نیز توانایی هضم گوشت خام را ندارد و در صورت مصرف آن به بیماریهای بسیاری دچار میشویم. همچنین طعم و مزه گوشت خام نیز برای ما قابل تحمل نیست. از این رو با افزودن ادویه جات گوناگون این طعم نامطبوع را تغییر میدهیم. با این حال، پختن گوشت نیز باعث از بین رفتن بیشتر مواد مغذی و آنزیمهای آن میشود و و از آنجا که طول رودههای انسان نیز حدود سه تا چهار برابر حیوانات گوشتخوار است، بنابراین گوشت مدت طولانی در بدن باقی میماند که به صورت بالقوه میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف گوارشی، میگرن، دیابت، سرطان، بیماریهای کبدی، بیماریهای کلیه و … شود. چربی اشباع شدهٔ موجود در گوشت نیز برای انسان بسیار مضر است و با رسوب در رگها، باعث بروز بیماریهای فشارخون و بیماریهای قلبی میشود.
در مقابل، مصرف گیاهان خام هیچکدام از مشکلات مذبور را به همراه نمیآورد.
مصرف گوشت خام برای انسان ممکن نیست. علاوه بر عدم توانایی ما در جویدن گوشت خام، معدهٔ ما نیز توانایی هضم گوشت خام را ندارد و در صورت مصرف آن به بیماریهای بسیاری دچار میشویم. همچنین طعم و مزه گوشت خام نیز برای ما قابل تحمل نیست. از این رو با افزودن ادویه جات گوناگون این طعم نامطبوع را تغییر میدهیم. با این حال، پختن گوشت نیز باعث از بین رفتن بیشتر مواد مغذی و آنزیمهای آن میشود و و از آنجا که طول رودههای انسان نیز حدود سه تا چهار برابر حیوانات گوشتخوار است، بنابراین گوشت مدت طولانی در بدن باقی میماند که به صورت بالقوه میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف گوارشی، میگرن، دیابت، سرطان، بیماریهای کبدی، بیماریهای کلیه و … شود. چربی اشباع شدهٔ موجود در گوشت نیز برای انسان بسیار مضر است و با رسوب در رگها، باعث بروز بیماریهای فشارخون و بیماریهای قلبی میشود.
در مقابل، مصرف گیاهان خام هیچکدام از مشکلات مذبور را به همراه نمیآورد.
برخی مزایای رژیم غذایی خام گیاهخواری
در اینجا برخی مزایای رژیم غذایی خام گیاهخواری به صورت خلاصه بیان شده است.
در اینجا برخی مزایای رژیم غذایی خام گیاهخواری به صورت خلاصه بیان شده است.
ویتامینها
اغلب ویتامینها و مواد ضروری، [از نقطه نظر خام گیاهخواری] در اثر پخت و پز از بین میروند. این یکی از بزرگترین مشکلات تغذیهٔ بسیاری از انسانهای امروزیست. در هضم و جذب مواد غذایی در بدن، این مواد به طور زنجیرهای بر یکدیگر تأثیر میگذارند و بنابراین با از بین رفتن یک یا چند ویتامین، آن مواد غذایی باقی مانده نیز به خوبی جذب نمیشوند. با رژیم غذایی خام گیاهخواری میتوان از مواد مفید خوراکیها حداکثر استفاده را برد.
اغلب ویتامینها و مواد ضروری، [از نقطه نظر خام گیاهخواری] در اثر پخت و پز از بین میروند. این یکی از بزرگترین مشکلات تغذیهٔ بسیاری از انسانهای امروزیست. در هضم و جذب مواد غذایی در بدن، این مواد به طور زنجیرهای بر یکدیگر تأثیر میگذارند و بنابراین با از بین رفتن یک یا چند ویتامین، آن مواد غذایی باقی مانده نیز به خوبی جذب نمیشوند. با رژیم غذایی خام گیاهخواری میتوان از مواد مفید خوراکیها حداکثر استفاده را برد.
آنزیمهای طبیعی گیاهان
در بسیاری از مواد غذایی مصرفی ما، آنزیمهایی برای هضم غذا وجود دارند که در اثر پخت و پز از بین میروند. این آنزیمها در حرارت بالاتر از ۴۶ درجه سانتیگراد -و یا بعضاً حداکثر تا ۵۰ درجه- نابود میشوند و کار هضم مواد غذایی در بدن را با مشکل مواجه میکنند.
در بسیاری از مواد غذایی مصرفی ما، آنزیمهایی برای هضم غذا وجود دارند که در اثر پخت و پز از بین میروند. این آنزیمها در حرارت بالاتر از ۴۶ درجه سانتیگراد -و یا بعضاً حداکثر تا ۵۰ درجه- نابود میشوند و کار هضم مواد غذایی در بدن را با مشکل مواجه میکنند.
آب سالم و طبیعی
در رژیم غذایی خام گیاهخواری، نیاز به نوشیدن آب کمتر میشود چرا که بخشی از آب بدن با میوه جات و سبزیجات خام تأمین میشود. آب موجود در گیاهان، آبی خالص و سالم است که توسط گیاه تصفیه شده. این آب، به واسطه پخت و پز بخار میشود و برای رفع تشنگی مجبوریم آب شهری -که قابل مقایسه با آب موجود در گیاهان نیست- را برای رفع تشنگی پس از غذا مصرف کنیم. آب مصرفی اغلب ما، که از طریق زیرساختهای شهری در خانهها به دستمان میرسد، مملو از مواد ضدعفونی کننده شیمیایی و حتی قارچهای میکروسکوپی است. متأسفانه اکنون علاوه بر آب لوله کشی، حتی آبهای زیر زمینی و بسیاری از چشمهها نیز آلوده شدهاند. آب مقطر و آب چشمهها در ارتفاعات [در صورتی که میزان مواد معدنی آنها از قبل بررسی شده باشد]، بهترین آب برای نوشیدن هستند.
در رژیم غذایی خام گیاهخواری، نیاز به نوشیدن آب کمتر میشود چرا که بخشی از آب بدن با میوه جات و سبزیجات خام تأمین میشود. آب موجود در گیاهان، آبی خالص و سالم است که توسط گیاه تصفیه شده. این آب، به واسطه پخت و پز بخار میشود و برای رفع تشنگی مجبوریم آب شهری -که قابل مقایسه با آب موجود در گیاهان نیست- را برای رفع تشنگی پس از غذا مصرف کنیم. آب مصرفی اغلب ما، که از طریق زیرساختهای شهری در خانهها به دستمان میرسد، مملو از مواد ضدعفونی کننده شیمیایی و حتی قارچهای میکروسکوپی است. متأسفانه اکنون علاوه بر آب لوله کشی، حتی آبهای زیر زمینی و بسیاری از چشمهها نیز آلوده شدهاند. آب مقطر و آب چشمهها در ارتفاعات [در صورتی که میزان مواد معدنی آنها از قبل بررسی شده باشد]، بهترین آب برای نوشیدن هستند.
شیرینی طبیعی میوههای خوشمزه
میوهجات شیرین بسیار زود هضم و انرژیزا هستند و مصرف آنها علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز روزانهمان، به سوخت و ساز بدن کمک شایانی میکند.
میوهجات شیرین بسیار زود هضم و انرژیزا هستند و مصرف آنها علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز روزانهمان، به سوخت و ساز بدن کمک شایانی میکند.
کاهش مصرف نمک
نمک، تقریباً در تغذیهٔ طبیعی انسان جایگاهی ندارد، چرا که میوهها، مغزهای خشکبار و سبزیها به طور طبیعی بسیار خوشمزه و باب میل انسان هستند و نیازی به نمک ندارند. در رژیم غذایی خام گیاهخواری، الزامی به استفاده از نمک نیست. توصیه میشود اگر همچنان مایل به مصرف نمک هستید، حتماً از نمکهای طبیعی (مانند نمک دریا) استفاده کرده و از مصرف نمکهای کارخانهای و شیمیایی اکیداً خودداری نمایید، ضمن اینکه میزان مصرف آن را باید به حداقل ممکن رساند.
نمک، تقریباً در تغذیهٔ طبیعی انسان جایگاهی ندارد، چرا که میوهها، مغزهای خشکبار و سبزیها به طور طبیعی بسیار خوشمزه و باب میل انسان هستند و نیازی به نمک ندارند. در رژیم غذایی خام گیاهخواری، الزامی به استفاده از نمک نیست. توصیه میشود اگر همچنان مایل به مصرف نمک هستید، حتماً از نمکهای طبیعی (مانند نمک دریا) استفاده کرده و از مصرف نمکهای کارخانهای و شیمیایی اکیداً خودداری نمایید، ضمن اینکه میزان مصرف آن را باید به حداقل ممکن رساند.
توصیههایی برای شروع
چنان چه میخواهید گیاهخواری را شروع یا آن را امتحان کنید، به شما تبریک گفته و برایتان آرزوی موفقیت دارم؛ اما لطفاً برای پیشگیری از اشتباهات، در مورد آن بیشتر تحقیق کنید و با مطالعهٔ کتابها و مقالات مرتبط و هم چنین مراجعه به انجمن خام گیاهخواری، اطلاعات خود را بالا ببرید. همچنین اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، حتماً پیش از شروع، با یک پزشک درمان طبیعی در این زمینه مشورت نمایید. تغذیهٔ طبیعی بسیار آسان است و فقط کافی است روش صحیحی را انتخاب نمایید که در دراز مدت به عوارض ناخواسته دچار نشوید.
چنان چه میخواهید گیاهخواری را شروع یا آن را امتحان کنید، به شما تبریک گفته و برایتان آرزوی موفقیت دارم؛ اما لطفاً برای پیشگیری از اشتباهات، در مورد آن بیشتر تحقیق کنید و با مطالعهٔ کتابها و مقالات مرتبط و هم چنین مراجعه به انجمن خام گیاهخواری، اطلاعات خود را بالا ببرید. همچنین اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، حتماً پیش از شروع، با یک پزشک درمان طبیعی در این زمینه مشورت نمایید. تغذیهٔ طبیعی بسیار آسان است و فقط کافی است روش صحیحی را انتخاب نمایید که در دراز مدت به عوارض ناخواسته دچار نشوید.
بسیاری از اساتید یوگا و مراقبه، رژیم خام گیاهخواری را تجربه کرده و آن را به دیگران نیز توصیه میکنند. این رژیم علاوه بر تأثیرات مثبتی که بر جسم انسان دارد، باعث افزایش توان ذهن نیز میشود.
برخی منابع گیاهخواری برای فارسی زبانان
با مراجعه به سایتهای زیر، میتوانید اطلاعات بیشتری در رابطه با گیاهخواری و انتخاب روش درست تغذیه به دست آورده و در جهت رفع ابهامات در خصوص تاثیرات خام گیاهخواری، به مقالات و فیلمهای مستند مرتبط مراجعه کنید.
با مراجعه به سایتهای زیر، میتوانید اطلاعات بیشتری در رابطه با گیاهخواری و انتخاب روش درست تغذیه به دست آورده و در جهت رفع ابهامات در خصوص تاثیرات خام گیاهخواری، به مقالات و فیلمهای مستند مرتبط مراجعه کنید.
دانلود فیلمها و کتابهای گیاهخواری
تالار گفتگوی ایرانیان گیاهخوار
کانون انسان پاک، زمین پاک
انجمن تغذیه طبیعی ایران
تالار گفتگوی ایرانیان گیاهخوار
کانون انسان پاک، زمین پاک
انجمن تغذیه طبیعی ایران
•••
* این مطلب توسط معین قهرمانینژاد -که یک خام گیاهخوار پیگیر و علاقمند است- نوشته و به صورت اختصاصی برای سالم زی فرستاده شده است. معین قهرمانینژاد نویسنده کتاب «گیاهخواری؛ بهترین راه به سوی کمال» و مدیر وبسایت وگان دانلود است. جنبههای علمی مقاله از طریق ایشان قابل پیگیری است.
چنانچه شما نیز مطلبی مرتبط با موضوعات منتشره در سالم زی را ترجمه یا تالیف کرده یا در وبگاه خود منتشر کردهاید، میتوانید جهت انتشار اختصاصی یا بازنشر آن در سالم زی، با ما تماس بگیرید.
بدیهی است، تیم تحریریه نشریه اینترنتی سالم زی در رد و یا قبول مطالب ارسالی جهت انتشار یا بازنشر، مختار و در ویرایش نگارشی و اجرای قواعد کلی نشر متون و تصاویر در سالم زی، آزاد است.
بدیهی است، تیم تحریریه نشریه اینترنتی سالم زی در رد و یا قبول مطالب ارسالی جهت انتشار یا بازنشر، مختار و در ویرایش نگارشی و اجرای قواعد کلی نشر متون و تصاویر در سالم زی، آزاد است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر