چگونه به شیوه درست، تبلتها را در دست بگیریم؟
از وبلاگ یک پزشک
پذیرش
آگهی یک پزشک
از وبلاگ یک پزشک
برای آیپد و تبلتهای دیگر تا دلتان بخواهد، کیس و کاور در بازار موجود است، اما یکی از دغدغههای کاربرانی که هر روز، دو سه ساعت یا بیشتر از تبلت استفاده میکنند، پیدا کردن راههایی برای در دست گرفتن آسان تبلتها بدون آسیب دیدن به گردن و مفاصل دستهایشان هستند.
خب، باید قبول کرد که وقتی تبلتها به خصوص تبلتهای ۱۰ اینچی را مدت طولانی در دست بگیریم، میتوانند برای سلامتی ما مشکلزا باشند.
ما تبلتها را در ۲ وضعیت اصلی استفاده میکنیم، نشسته و خوابیده. در حالت نشسته ۳ حالت بیشتر رخ میدهد:
- تبلت را روی پای خود میگذاریم.
- تبلت را روی میز میگذاریم و پشت میز مینشینیم.
- تبلت را با یک دست یا دو دست میگیرم، دستها را کمی بالا میآوریم و تبلت را در ارتفاعی نزدیک به سرمان میگیریم.
- تبلت را روی پای خود میگذاریم.
- تبلت را روی میز میگذاریم و پشت میز مینشینیم.
- تبلت را با یک دست یا دو دست میگیرم، دستها را کمی بالا میآوریم و تبلت را در ارتفاعی نزدیک به سرمان میگیریم.
در حالت خوابیده، هم راحتترین وضعیت این است که به پشت بخوابیم و تبلت را بالای سرمان بگیریم و بخوانیم.
قبل از اینکه وارد مطلب اصلی شوم، بد نیست به این عکسهای جالب نگاه کنید که نشان میدهند، در دست گرفتن راحت تبلتها، دغدغه خیلیها بوده. البته خیلی از این روشها، عملا کاربردی نیستند:
خب! اگر با دیدن عکسهای بالا هم قانع نشدهاید که یک تبلت بیآزار میتواند سلامتی شما را به خطر بیندازد، به تجربه شخصیای که میخواهم برای شما تعریف کنم، توجه کنید تا متوجه بشوید که تبلت هم میتواند باعث مصدومیت شود!
زمانی که آیپد ۱ داشتم، یک روز غروب خسته به خانه آمده بودم، برای خودم چای ریختم و لم دادم و شروع کردم به وبگردی با آیپد و مرور سریع خبرها. آیپد را بالای سرم گرفته بودم و میخواندم. از بس خسته بودم، چند بار ناخودآگاه دستهایم شل شدند و آیپد به سرم نزدیک، اما هر بار به خود میآمدم و آیپد را بالا میگرفتم.
تا اینکه چیزی که نباید، رخ داد! لبه آیپد یک کمی تند و تیز طراحی شده، چیزی که در آیپد ۲ و آیپد جدید کمی اصلاح شد، آیپد هم از بخت بد من با لبه خودش به پل بینیام خورد، ضربه خفیف بود و تورم و شکستگیای رخ نداد، اما برای ایجاد یک زخم کوچک محسوس کافی بود!
بعد از رخ دادن این مصدومیت جزئی، اینترنت را جستجو کردم تا ببینم «کِیس ریپورت» مشابهی میتوانم پیدا کنم، اما چیزی در آن زمان پیدا نکردم!
خب، به بحث اصلی برگردیم، چه شیوهای برای گرفتن تبلت درست است؟
۱- در حالت نشسته، هر چه تبلت را بالاتر بگیریم، طوری که به سرمان نزدیکتر باشد، از لحاظ ارگونومی، وضعیت صحیحتری گرفتهایم، از آنجا که نمیشود به صورت طولانی با دست آیپد را بالا گرفت، ایدهآل این است که میزی پیدا کنید که ارتفاعش کمی از حد روتین بیشتر باشد، طوری که وقتی دستتان را رویش میگذارید و تبلت را به دست میگیرید، تبلت ارتقاعی نزدیک به ارتفاع سرتان داشته باشد.
استفاده از پایههای مخصوص هم میتواند خوب باشد، اما عیباش این است که هم هزینه دارد و هم میتواند مانع کار سریع شما با تبلت شود.
اگر این مسئله را رعایت نکنید در طولانیمدت دچار repetitive strain injury میشوید که همان آسیب مفاصل و اندامهایتان ناشی از گرفتن وضعیت ثابت و بیتحرک به مدت طولانی است.
۲- تبلتهای برای تایپ طولانی طراحی نشدهاند، اگر زیاد با تبلت تایپ کنید، انگشت شست شما دچار مشکل میشود. پس اگر با تبلت زیاد تایپ میکنید به فکر تهیه یک کیبورد به عنوان وسیله جانبی باشید.
۳- این یکی دو ساله، مطابق آخرین تحقیقات پزشکی، تأکید بسیاری میشود که از نشستن طولانی باید خودداری کنید. اثبات شده که حتی اگر کسی ورزشکار هم باشد، جلسات ورزش طولانیاش، نمیتواند زیان ناشی از جلسات طولانی سکون را جبران کند.
بنابراین اگر آدم اهل مطالعهای هستید، در شرکتی کار میکنید که باید به مدت طولانی پشت میز بنشینید و اگر با تبلت به مدت طولانی مطالعه میکنید، حتما به تهیه میزهای مخصوص کار در حالت ایستاده فکر کنید.
۴- اصلا چه اشکالی دارد که گاهی بلند شوید و در حال خواندن یک مطلب با تبلت، کمی در اتاق قدم بزنید. هم کمی کالری سوزاندهاید مفاصلتان را از جمود درآوردهاید و هم فکرتان باز میشود.
اما یکی از مشکلات کار با تبلتها در حالت خوابیده، فشاری است که وزن تبلت روی کف دست و مچهای ما وارد میآورد. در حالت نشسته این فشار محسوس نیست، اما در حالت خوابیده، چون وزن بیشتر روی لبه تبلت توزیع میشود، میزان فشار بیشتر میشود، بیشتر این فشار روی قاعده انگشت شست (عضات تنار) وارد میآید.
یادتان که نرفته؟! طبق یک قانون ساده فیزیک که در دبیرستان همه ما خواندهایم، فشار مساوی است با وزن تقسیم بر سطح.
یادتان که نرفته؟! طبق یک قانون ساده فیزیک که در دبیرستان همه ما خواندهایم، فشار مساوی است با وزن تقسیم بر سطح.
این فشار در کوتاهمدت اصلا چیز خاصی نیست که ما بخواهیم در موردش صحبت کنیم، اما در طولانی مدت میتواند باعث مشکلاتی شود.
اگر خودتان اهل استفاده از تبلت در حالت خوابیده باشید، شاید تجربه کرده باشید که بعد از استفاده طولانی، انگشتها و قسمتی از کف دستتان مورمور میشود، طوری که مجبور میشوید کمی تبلت را جابجا کنید تا سطح وارد آمدن فشار را تغییر بدهید.
کارهای عملیای که برای رفع این مشکل میشود کرد اینها هستند:
۵- به صورت آگاهانه، هر چند دقیقه یک بار تبلت را در دستهایتان جایجا کنید، طوری که وزنش مدام به یک نقطه دستتان وارد نیاید.
۶- دستهایتان را گاهی کمی ورزش بدهید.
۷- اگر جزو کسانی هستید که شبها یا بعد از کار دستی، دستهایشان مورمور میشود، احتمالا سندرم CTS یا تونل کارپال دارید. به صورت ساده این وضعیت هنگامی ایجاد میشود که کانالی که در مچ دست وجود دارد و عصب دست از آن میگذرد، تنگ شود. اگر شما جزو این افراد هستید باید احتیاط بیشتری کنید و اصولا در حالا خوابیده، از تبلت استفاده نکنید یا با احتیاط زیاد یا با استفاده از وسایل جانبی تبلت بخوانید.
۸- اما از آنجا که تا کسی بالای سرمان نباشد و با مرتب چیزی را گوشزد نکند، عملا به فکر سلامتی خودمان نیستیم، بهتر است مراقبانی برای خودمان استخدام کنیم.
من جستجویی در اینترنت کردم و دو اپلیکیشن خوب پیدا کردم که متأسفانه هر دو پولی هستند.
اپلیکیشن اولی AcheBreak نام دارد. کار این اپلیکیشن این است که در فواصل زمانی معنی به شما اخطار میدهد که استراحت کنید و تکانی به خودتان بدهید. اپلیکیشن طوری طراحی شده که کار با آن برای خُرد و کلان جالب است. (نسخه اندروید)
اپلیکیشن بعدی StopRSI Pro نام دارد که کارکرد مشابهی دارد.
اگر اپلیکیشنهای رایگانی مشابه برای iOS و اندروید میشناسید، لطفا در قسمت کامنتها با من و خوانندگان به اشتراک بگذارید.
پذیرش
آگهی یک پزشک
- چگونه عکسهای HDR بگیریم؟ در دو سه ماه اخیر، هنگام وبگردی به عکسهایی برمیخوردم...
- تبلت هفت اینچی جدید سامسونگ از سه هفته دیگر وارد بازار میشود نظر شخصی من این است که بهترین تبلت سامسونگ، تبلت...
- چگونه مثل مایکل اسکوفیلد، اریگامی پرنده درست کنیم؟ اگر سریال پریزن بریک را دیده باشید، حتما در صحنههای...
- اتوبوس هندی و تبلت اندرویدی! میخواهید به طور رایگان کار با یک تبلت اندرویدی را...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر